Austin – Branns viktigste mann?

Dette er en god fotballspiller.

Siden det på ny har vært mange overgangsspekulasjoner rundt ham, og siden han nesten ble solgt til Celtic, har det de siste månedene handlet mye om vår store landslagsstjerne, Erik Huseklepp. Naturlig nok, han er en stor profil, og alle som følger norsk fotball tett vet at Brann vil bli betydelig svekket uten Erik Huseklepp.

Erik Huseklepp er en viktig mann for Brann. Men en annen spiller, som ikke får den samme omtalen, men som er vel så viktig, er Rodolph Austin. Den jamaicanske landslagsspilleren har siden han debuterte for Brann 31. august 2008, vokst med oppgavene. Han har blitt bedre og bedre, og foran 2011-sesongen har han tatt nye steg. I treningskampene mot Viking og Åsane var han i en klasse for seg selv.  Han har blitt det sentrale midtpunktet på laget som vi har savnet siden Andresen takket for seg.

Det er først og fremst hans tilstedeværelse på midtbanen som gir meg håp foran denne skjebnesvangre 2011-sesongen.

Men som alltid når en spiller gjør det brukbart er det agenter og utenlandske klubber som står klar og lokker. I januar ønsket Queens Park Rangers å låne Austin ut sesongen. Det sa heldigvis Brann nei til. Uten Austin, uten hans duellstyrke, løpskraft og overblikk, vil Brann nemlig få en tøff sesong. Det er vel og bra med unge talenter, men laget trenger også rutinerte spillere, spillere som aldri gir opp, spillere som Austin.

Det er ennå seks dager til overgangsvinduet stenger. Jeg håper at Brann klarer å holde på ham, men Rudy ønsker seg nye utfordringer, han vil til England – og som vi har erfart i mange overgangssaker – det er vanskelig å holde på en spiller som vil vekk.

Hva mener du? Skal Brann ta hensyn til Austins ønsker?

Tags: , ,

Kommentarer