Quo vadis, Brann?

En av Branns mest rutinerte spillere.

I går forsvant både Erik Huseklepp og Tijan Jaiteh, og dermed er det kun to igjen fra gullaget til Brann, Håkon Opdal og Hassan El Fakiri (spilte ni seriekamper i 2007). Dermed er nesten alle med rutine, landslagserfaring og mesterskapstitler i beltet, borte. Tilbake står vi med en langt mer treningsivrig gjeng, en langt billigere gjeng, men også en langt mer uerfaren og umerittert gjeng av spillere.

Hvis ser bort fra de aldrende backene El Fakiri og Kalvenes, og erfarne Opdal – som alle tre vil slite med å sikre seg fast på plass på årets lag – er Branns mest rutinerte eliteseriespiller Erik Mjelde. Han har til sammen spilt fire år i eliteserien, de fleste av dem for svake Sandefjord.

En sannsynlig lagoppstilling i 2011-sesongen vil være: Piotr Leciejewski, Sævarsson, Korcsmár, Grorud, El Fakiri, Torp, Austin, Haugen, Mjelde, Guastavino og Ojo. Her er det mange gode spillere, men minimalt med eliteserieerfaring.

Branns lag anno 2011 har en alvorlig mangel på rutine. Det bekymrer, men jeg mister ikke nattesøvnen av det. Jeg både tror og håper at spillere som Korcsmár, Austin og Grorud vil vokse med oppgavene.

Nattesøvnen kan jeg imidlertid miste av den akutte mangelen det er på måljegere i dette laget. I fjor scoret Brann 48 mål. 31 av dem ble puttet av folk som ikke lenger er i klubben.

De som skal ta ansvar for nettsuset i år er:

Kim Ojo, som så langt har vært direkte svak i Brann-trøyen. I fjor scoret han 13 mål på tjuefem kaper i Adeccoligaen.

Guastavino, som svinger mellom det briljante og det håpløse. Scoret ni mål i fjor.

Juninho. Han har så langt ikke overbevist, men Rune Skarsfjord påstår hardnakket at han er en målscorer av rang. Lykkes den lille brasilianeren i år?

Erik Mjelde. Kommer sannsynligvis til å overta Moen-rollen, og i den offensive posisjonen vil han komme til flere sjanser enn det han gjorde i fjor da han måtte spille på mange ulike plasser. Scoret fire ganger i 2010.

Hvis vi skal tørre å tro på en viss framgang for dette Brann-laget, må Erik Huseklepp erstattes. Aller helst med en rutinert måljeger. Men hvem?

Tags: , , , , , , ,

Kommentarer