Uten dekning?

Vi stusset over denne artikkelen i Studvest. Den synes å gjøre det samme de kritiserer andre medier for å gjøre: Sette to påstander opp mot hverandre uten å sjekke hvorfor påstandene er forskjellige.

faktasjekk.no fant at Siv Jensens regnestykke var feil. Det samme gjorde dagbladet.no noen dager senere. Men mens vi kom til at 1332 kroner var riktig sum, kom dagbladet.no til 919 kroner. Er det mulig? Noen må ha slurvet, slår Studvest fast.

Hadde Studvest orket å kikke nærmere på regnestykkene, ville årsakene til differansen vært åpenbare.

Den viktigste årsaken er at i motsetning til oss, har dagbladet.no regnet med skattefradrag for bompasseringene. Det har sykepleieren krav på dersom hun får mer enn to timers ekstra reisetid til og fra jobb med kollektivtransport enn hun har med bil.

Buss- og togrutene i det aktuelle området er slik at hun kan nå frem til arbeidsplassen på under en time noen deler av døgnet, andre deler gjør hun det ikke. Derfor blir spørsmålet om skattefradrag en sak mellom henne og skatteetaten. Vi tok bare med summer vi med sikkerhet kunne dokumentere.

Det er veldig bra at Studvest og andre medier følger oss med kritiske blikk. Vi er smertelig klar over at vi har stilt oss lagelig til for hogg, og at vi må tåle at alt vi gjør granskes med lupe.

Men denne gang har ikke Studvest, i våre øyne, dekning for tittelen «Faktasjekk uten dekning».

Kommentarer