Vi er i en Ap-stim

Vi har som ambisjon å dekke hele det politiske spekteret. Og vi har som ambisjon å sjekke de største partiene aller mest. Akkurat nå har vi havnet i en Ap-stim. Vi sjekket få Ap-påstander i første uke, men nå kommer det flere på rappen.

Enkelte debattanter mener å spore en rød-grønn slagside hos oss: Hvorfor har vi sjekket flere borgerlige partier, og hvorfor får flere borgerlige partier «feil» eller «misvisende»?

Når vi har sjekket i underkant av 20 påstander, mener vi det er for tidlig å kritisere oss for å ha noen slagside. Folkens, utvalget er for lite til å si noe kvalitativt om slagside. Til den andre innvendingen: Tilfeldighetene rår, i den forstand at vi ikke vet hvor pilen ender idet vi starter research. Noen ganger kan vi ha en anelse, men ofte har vi blitt overrasket. Noen utsagn vi trodde politikerne hadde dekning for, endte på andre siden av skalaen. Og vice versa.

Det eneste svaret vi har til dem som er uenige i våre konklusjoner, og til dem som mistenker at vi har en slags politisk agenda, er følgende: Les begrunnelsen vår, se kildegrunnlaget vårt, gjør deg opp en mening og diskuter på saklig grunnlag.

Om vi har en agenda, så er det å stå for en mest mulig åpen journalistisk linje.

Kommentarer