Apropos Michele og gud…

Jordskjelvet og stormen på USAs østkyst var guds måte å få politikernes oppmerksomhet på, sa presidentkandidat Michele Bachmann i Florida i helgen, ifølge The Washington Post:

«I don’t know how much God has to do to get the attention of the politicians. We’ve had an earthquake; we’ve had a hurricane. He said, ‘Are you going to start listening to me here?’ Listen to the American people because the American people are roaring right now. They know government is on a morbid obesity diet and we’ve got to rein in the spending.»

Det hele var bare en spøk, sier Bachmanns representanter.

Write us your thoughts about this post. Be kind & Play nice.
 1. Gunnar sier:

  Ikke steng Nygårdsparken. Plasser heller de narkomane på lukkete behandlingsinstitusjoner.
  Narkolangerne må ikke få se dagslyset igjen….

 2. Igec sier:

  Enig. Det bør åpnes for tøffere behandling av de narkomane (tough love), samt mye strengere straffer for narkotikahandel.

 3. Øystein Espedal sier:

  Hør hør!

 4. Lasse15 sier:

  Flott om dere ikke skriver «narkomane», men heller heroinmisbrukere som de faktisk er (De skumle ihvertfall) 😉

 5. Gjest sier:

  Heroinmisbrukere er bare en liten en del av dem, og kanskje de minst skumle og minst farlige. Den farligste er nok amfetamin og metamfetaminmisbrukerne.

 6. bjørntore sier:

  Hei Nicolai!
  Takk for en meget bra skrevet artikkel,den står til beste karakter!
  Du har rett i at samfunnsproblemet er stort og at alle som er i nærheten av parken også lider.
  Jeg gikk i sommer gjennom parken med mine barn på 5 og 7 år, vi måtte passere ca 100 narkomane.Mange som var overstadig ruset,flere satt med brunt innhold i sprøyten sin bare et par meter fra gangveien,klar til å stikkes.
  Avføring flere steder,skrik og skrål. Politiet kjørte rett forbi!
  Det er ikke verdig for en by eller land å ha det slik!
  Brukerene lider kanskje mest.
  Selv mener jeg vi bør slå skikkelig hardt ned på salg og bruk av dritten, men da må vi virkelig ville det og bevilge nok penger til å gjennomføre det.Det kommer selvfølgelig til å koste på milliarder.
  En annen løsning som kan diskuteres er legeresepter på bruk av narkotika for å unngå kriminalitet og ansamlinger av brukere.
  En ting er sikkert: Det er en enorm utfordring som krever en enorm vilje blandt politikere og velgere, en vilje jeg tror det tar tid å fremskaffe.
  Mvh Bjørn Tore.

 7. nebi sier:

  Det bør slås hardt ned på narkolangere!

 8. Mikael Brandt sier:

  Må vel bare rose denne gutten. I en alder av 14 år så har han skjønt det de fleste politikerne ikke har skjønt, i hvert fall ikke gjort noe med. politikerne sier at de skal gjøre ditten og datten, men sannheten er vel at det ikke funker, eller? Sannheten er jo det at alle nordmenn har rett på skolegang, hus, og inntekter. Også narkomane. Men spørsmålet er vel, hvorfor er det så mangen narkomane i norge, med tanke på at vi er et av verdens rikeste land, og med de resursene vi har. Vi får jo alt vi peker på, alt vi vil ha, skaffer vi oss. Vi trenger jo ikke engang å jobbe for å få penger, sånn som narkomane. De FLESTE jobber ikke. Men allikavel, så har de rett til en bolig, og inntekter. HALLO!

  Greit, narkomane har det gjerne tøft. Det skyldes sikkert mangen ting. Misbrukt som liten, ikke blitt tatt vare på osv. Men faen heller, det er også tøft å være en som står opp kl 07.00 hver dag og komme hjem i 17-18 tiden. De som jobber ræven av seg. De som må jobbe for å få belønning. Eg skal ærlig si det at de fleste nordmenn har en dårlig arbeids vane. (Vi er rett og slett avhengig av utenlangs arbeids kraft. Hvorfor? fordi. Kem skal vaske toalettene på skoler, Flesland osv. Men for å komme til poenget igjen). Jeg regner med at det er tøffere å jobbe dag og natt, enn å stå opp når du vil og putte i deg en sprøyte! Min tange er at mennesker trenger å settes krav til. Og med tanke på at Norge er et land med dårlige arbeids vaner så trenger i hvert fall vi å settes krav til. OGSÅ NARKOMANENE. Spørsmålet er: Er det rettferdig at en mann/kvinne jobber ræven av seg 24/7, og så går noe av de pengene til narkomanene som bare doper seg? er det rettferdig?.

  Vi kan vel alle være enig med at det som politikerne har prøvd på hittil ikke har fungert. Kanskje er det på tide å prøve noe nytt? For at folk jobber, mens andre doper seg, og at folk som bor i det området, skal hele tiden passe på barna sine, passe på at ingenting blir stjålet osv så BØR vel ting endres eller?

  Men forstå ikke meg feil. Eg kjenner flere narkomane. Og sannheten er jo det at de bare er mennesker de og. De har rett på liv, utdannig osv. forskjellen er vel bare det at de gjerne har tatt noen feile valg som er vansklig å rette oppi. Og jeg hyller de narkomanene som virkelig prøver å slutte, de som står å prøver å selge megafon foreksempel. Jeg tenker at uannset relegion, hudfarge eller i dette tilfelle narkomane, så bør vi behandle de som mennesker ikke dyr. Det vil si å ikke klandre alle narkomane for å være en spesiel gruppe som har samme tanke gang: Dope seg og ødelegge seg. Det å bare si Hei til en narkoman som selger megafon, det kan gjøre at den narkomanen får ekstra mot og energi til å forsette å prøve å slutte. Det er et ordtak som sier: vær mot andre som du vil at andre skal være mot deg. Og husk. ikke klandr alle narkomane for idioter, fordi om en er det. Selv om de ikke gir noe eller veldig lite til oss, så kan jo vi gi til dem. Vist du virkelig tror på at et menneske kan endre seg, så tar du og hilser på neste megafon selger du ser. si hei, så gir du han kanskje litt ekstra motivasjon til å forsette, å prøve å slutte 😉

  Spørsmålet er vel hva fungerer? Vi bør vel prøve å finne ut hva som egentlig funker. Hvordan får vi en narkoman til å jobbe? hvordan får vi en narkoman til å ville slutte å ruse seg? Vist man hadde begynt å sette krav til de som virkelig vil slutte, og gitt mer belønning når de gjorde det. Nulltoleranse for å ruse seg. Er det en løsning? ikke vet jeg, men man må gjøre noe snart for man ser hver dag at unge ungdommer nedi 15-16 års alderen henge i parken. Skandale. hvordan kan vi forhindre at slikt skjer? for det er VI som er fremtiden. Vi ungdommer. Det er vi som skal ut i den store verden å presenter det nye norge, og da håper jeg at det ikke består av så mangen narkomane som idag.

  Jeg heter Mikael Brandt. Jeg er 16 år og bor i Fyllingsdalen/fantoft. Jeg har selv bodd på møllenpris som liten og vet hva det går i. Jeg kjenner flere narkomane og vet også litt hva de tenker. Grunnen til at jeg valgte å skrive om dette, var fordi, at jeg mener at det bør endre seg. Det som skjer innen Narkomane i Norge er skandale. Og det er uforståelig.
  Kommenter gjerne på det jeg har skreve. Og HUSK det jeg sier er nødvendig vis ikke sant, dette er bare det jeg tror og mener, så vist du er uenig så er det bar flott, alle skal få ha de meningene de vil, så lenge de er innenfor en moralsk og human sammenheng.
  takk for meg.

  Impossible is nothing!

 9. Kveldulv Johansen sier:

  Hør, hør!

 10. Kveldulv Johansen sier:

  Heroinmisbrukerene er ikke de skumleste. Det er de som bruker amfetamin og liknende stoffer som er farlige for folk flest.

 11. mia sier:

  må gjøre det ulovlig å bruke narkotia i parken.Alle som er eller mistenkes for rus må straks pågripses og kjøres vekk i busser til et mottak.der får de samtaler og tilbud om en seng for natten,eller de må dra hjem.Dukker de opp igjen i parken,kjøres de avgårde igjen.helt til den dagen parken er tom.en må træ til fysisk.de narkomane som måtte føle dette som et overtramp,kan la vær å dukke opp i parken,de har et stort ansvar for å ikke rekruttere nye,og er nødt å se dette ansvaret og se behovet for å tømme parken.blir det et problem med samlinger andre steder så er det bare å fyre i gang busser der også.slik har det blir gjort i andre byer med tilsvarende problemparker og de har lykkes.hvorfor nøles det?

 12. knut sier:

  slutte og gi de så mye penger, og heller gi de mat kuponger.

 13. sky sier:

  Hvorfor er ikke narkomane i fengsel…de begår jo en kriminell handling??? Hvor er politiet, har vi ikke nok politifolk,har vi ikke nok fengsler,har vi ikke nok penger,hvorfor gjør vi ikke noe med dette da, hvorfor hvorfor hvorfor…blir det mange av!

 14. Lcmaeland sier:

  dette er for jævelig det der med nygårdsparken

 15. awesomdude sier:

  true story bro

 16. Svaret på de fleste av dine «hvorfor» (som jeg deler med deg), er at regjeringen tror at vi sparer penger på denne måten. Det er omtrent like intelligent som å nekte å bruke penger på motorolje. Da ødelegges motoren.
  Investeringen til å håndheve lovene som regulerer rusmidler, gi rusavhengige virkelig rehabiliteringsmulighet og forebygge ved å hjelpe familier som sliter, i stedet for å splitte dem, vil gi solid avkastning på lang sikt.
  Problemet er at politikerne stort sett er kortsynte.