Norske Talenter på deltakernes bekostning

Vi kan ikke skyve under teppet at Norske Talenter har pådratt seg en del negative reaksjoner under pågående sesong 6 – og det ikke uten grunn.

8. desember 2013 var Hege og jeg med på innspilling av noe vi trodde var et ærlig program der vi kunne vise talentet våres – vi tok feil! Fredagskveld samlet vi oss – familie og venner rundt tven mens vi ventet vi i spenning på noe vi har sett fram til lenge. Da øyeblikket endelig kom, var det som ble vist på TV – langt ifra virkeligheten. Auditionen i virkeligheten gikk mye bedre enn sett på TV. Lisa smilte og blinket til oss, Omer skrøt over hvor sjarmerende vi var og han ville ha oss videre. Mia, til ingen stor overraskelse – valgte å trykke på x´en. Etter lange minutter med overbevisning bekreftet Lisa at hun så det var nerver og bestemte seg for å si ja sammen med Omer. Hvorfor ble ikke dette vist på TV? Hvorfor ble et ja til et så klart nei ?

Norske Talententer er kjent for å manipulere audition og tjene på å nærmere drite ut små barn som er forventningsfulle og ser opp til dommerne i programmet. Med all manipuleringen som foregår – er det ikke rart at seere raser mot programmet. Allerede etter første epsiode var det flere som reagerte og gikk ut i media på måten de behandlet noen av deltakerne på. Ingen tar det seriøst nok før du sitter der selv og ser at hele auditionen din er redigert på en gal måte og programmet fremstiller deg på verst mulig måte.

Etter dagens episode valgte mange å kommentere på Facebook siden til Norske Talenter hvor falskt programmet er – også vi valgte å konfrontere dagens episode. Dette fikk vi som svar:

 Sirill Heimdal jentene var klippet inn i en kollasje og da blir det klippet litt ut av sammenheng. Det har dere helt rett i. Dere har også rett i at to av dommerne sa ja. Audition deres ligger i sin helhet på tv2.no.

Norske Talenter gikk ut med en smålig beklagelse om hvordan vi ble fremstilt – men dette er desverre ikke nok. Hva ville programmet vært uten deltakere? Ingenting. Måten programmet behandler enkelte av deltakerne på er helt uakseptabelt. Som et profilert program burde de ikke ta slik utnytte av deltakerne og stille de i et så dårlig lys – uansett alder.

 

 

Til alle håpefulle sjeler der ute – anbefaler vi og holde dere unnav slike falske og manipulerte program som vil få dere til å grue dere til å gå ut døren neste dag og vise dere på skolen eller jobb. 

Kommentarer