I mål – så langt

Okei, eg sa at eg skulle ikkje skrive tida mi,men. Men, men, men. Eg har ombestemt meg. Det var kanskje noko eg sa for å motivere meg, som når eg alltid seier at «Eg skal berre ta ei rolig økt». Eg har sprunge 20 kilometer, og opp og ned eit 900 meter høgt fjell, og eg har gjort det på 2 timar og 53 minutt. Og det føles veldig godt.

Henning drog meg gjennom 20 kilometer fortare enn eg hadde forestilt meg i mine villaste draumar. Rett og slett.

Det har vore ein lang dag. Den begynte klokka fire i natt, med starten på Ultra Trail (92 km) som foregjekk rett utafor vinduet vårt. Det var ein mann med eit kjempestort lydanlegg som høyrtes ut som han leste opp noko som han syntes var veldig kjedelig, og det gjorde han i ein halv time. Og så slutta han, og så sette han på musikk. Death metal, trur eg det heiter. Men då sovna eg.

Den som fann løpet til meg, er ein gamal studiekamerat som heiter Henning (tvillingbroren til Olav, for dei som lurer på det), som har sprunge mange maraton. Han bur i Lyon, og han kom her i går for å gå gjennom løypa med meg. Han har sprunge mange maraton, og så mange halvmaraton at han har ikkje tal på dei. Han ville gå ein liten tur i løypa med meg i går, eg skjønar i dag at det var for å teste formen min.

I dag sprang vi i lag, og eg skjønte etter to hundre meter at han hadde tenkt å ta kontroll på dette løpet. Han pressa meg til å gå mykje hardare ut enn eg hadde tenkt, og så heldt vi det trykket lenge. Det begynte med ei 600 meter stigning, fordelt på ca. 6,5 km. Under ti prosent. Heilt greit. Vi gjekk hardt på, men vi gjekk. Jogga der det var flatt, men gjekk i motbakkane. Så var det unnabakke ca. ein kilometer, ned eit par hundre høgdemeter, og der jogga vi stort sett heile vegen, og så kom 300 høgdemeter stigning på 1,5 kilometer. Det er 20 prosent stigning, det. Stupbratt. No begynte eg å slite. Eg hadde aldri pressa meg så hardt, hvis ikkje Henning hadde vore der.

– Kom igjen, Ole Johannes, sa han, då det var 200 høgdemeter til toppen, og eg hadde puls 162.

– Du kan stoppe no, men idet du  begynner igjen, vil pulsen sprette rett opp igjen, så her er det berre å komme seg opp, og ferdig med det, sa Henning. Så då gjorde vi det. Ved passering 10 km (og på toppen av 940 høgdemeter stigning) hadde vi brukt 1 t 49 minutt. Eg glefste i meg ein del banan og nokre brune ting som kanskje var ekornbæsj og kanskje ei slags frø-kake, og fekk fylt opp drikkesekken min, og sa oui, oui, og tres bon til alt folk sa, og så begynte vi nedstigninga.  Henning trudde vi skulle bruke 1 t 40 minutt på den. Eg begynte å jogge, og så jogga eg der det var praktisk mulig resten av vegen, og på dei siste ti kilometrane brukte vi akkurat ein time. Eg sa til Henning at det som skjer no, er at eg påfører meg sjølv adskillig meir smerte enn det eg så langt har akseptert på trening. Men det drep meg ikkje, og eg greier å fortsette med det. Og eg kom i mål, og eg sprang forbi mange på vegen (ein i minuttet, omtrent, i motbakkane).

No sit eg med eit glas kaldt øl på ein terrasse der vakre kvinner sit og franskar seg og snakkar fransk og er så franske som berre franske kvinner kan være, og fuglane kvitrar og sjasminen angar, og det er 22 grader, og eg skal snart ha ei kald øl til. Henning søv middag i senga mi, og Aurora dotter mi høyrer musikk og gjer slike ting som døtre gjer mens pappa jobbar litt, og snart skal vi ete middag, og eg kan ikkje seie noko anna enn at alt er vel. Såre vel.

Det var tørt og støvete. Ting tyder på at skoa mine pustar veldig godt.

Takk, Bodil, Takk Jo Inge, Takk Siri Marte, Takk, Aurora, Takk, Ingrid, takk Gjertrud, takk, Rose, takk, Narve, takk, Eivind, takk, Per Martin, takk Vidar, Takk Ole Morten, Takk Jostein, takk Ole Jakob, Takk Førde Cykleklubb, takk Gard, takk Torunn, Takk Øyvind, takk, alle dåkkar jævlar som har venta på meg, og vore med meg på tur, og hatt tru på meg.

Eg trur ikkje vi gir oss der. Men akkurat no er det nok for i dag.

 

 

Kommentarer

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=668765447 Gunn-Bente Skåden

  Gratulerer! Flott levert!

 • Grete

  Kjempebra gjennomført!!! Gratulerer!
  Og nyt kald øl, velfortjent :)

 • Ingjerd

  Gratulere med gjennomføringa!

 • Oystein

  Så utrolig bra !!!!!! Dette har du lov å skryte av lenge !!!! Men ikke stopp opp nå, dette er begynnelsen !

 • Cipo

  KIjempebra

 • Mette

  Gratulerer!

 • Frank Nyland

  Gratulerer ole johannes :-)

 • Laffen

  Gratulerer. Du er en inspirasjon til mange og viser vei

 • Verrin81

  gratulerer med godt gjennomført! Stå på videre :)

 • Hilde Karin Kvammen

  So KJEKT! Endelig er du i mål…GRATULERER!

 • hei-val

  Gratulerer! Skulle gjerne vore i dine sko no, so fornøgde, men unner deg den gleda! Veldig bra!

 • Slayer

  Du er konge! :)

 • Olav Berg

  Dette er bare utrolig tøft gjort Ole Johannes. Henning ringte og hadde hatt en utrolig inspirerende tur med deg. Han sa du presset deg, og det var kjekt for han å være med på dette. Dette er bare imponerende. Snakkes, Olav

 • http://www.facebook.com/people/Per-Anders-Øvretveit/519197872 Per Anders Øvretveit

  Gratulerer!

 • Stor fan

  Yeah baby!
  YOU ROCK!

 • Egil Mathisen

  Herregud, denne halvfeite mannen gjør narr av oss som virkelig er veltrente.

 • Harald

  En sann inspirator!! Knall

 • Lknsk

  Fantastisk:-) kjempegøy å følge deg på veien, du skriver sabla godt! stå på videre!

 • Jan Erik

  Grattis!

 • JI

  Gratulerer!

 • Nete

  Gratulerer med vel gjennomført løp, det har vært utrolig spennende og inspirerende å følge deg på bloggen!

 • Reidar

  Gratulerer med oppnådd mål!!!! Du har jaggu slitt ut både støvler og klær for å oppnå målet ditt som vi andre har bare kunne lese om her.

 • http://www.facebook.com/torunn.aaroy Torunn A. Aarøy

  Du er litt av en fyr, Ole Johannes. Gratulerer så utrolig mye!

 • a_jay

  Gratulerer! Jeg kom over bloggen din for et par dager siden, og har nå rast gjennom alle innleggene på et par dager, fram til dette innlegget. Det har vært fantastisk og inspirerende å lese om veien fram til hvor du er nå (kanskje enda mer så når jeg leste hele greia på to dager). Det har inspirert meg til å ta noen grep i livet mitt. Stå på!

 • http://leirdal.info/ Helge Leirdal

  Gratulerer so mykje!

 • oystein

  Et har et spørsmål jeg kom til å tenke på… hvordan går det med føttene dine etter løpet? Hadde ikke du problemer med hælen på ene foten tidligere? Alt bra? Eller ømt?

 • Eystin

  Men hva skjer nå…. Har du tatt ferie?

 • oystein

  Lite lyd av deg i mai ja. Ikke bare grilling og god drikke får vi håpe = )?

 • Mona

  Imponerande! Du er med dette invitert til Møkster Maraton laurdag 03. august. På ei lita øy i havgapet, sørvest for Bergen: http://www.mokster.info/page16/page16.html

  Helsing frå Mona.

 • Trude

  Saknar deg!

 • Eystein

  Her skjer fortsatt lite… Mange som venter på fortsettelsen

 • Gladkoya

  Du er sårt savnet Ole Johannes!

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=673010934 Arild Jensen

  Maratonmannen hvor har det blitt av deg? Leserene fortjener en 2,5 måneder etter oppfølger.

 • Donald

  Er du blitt feit igjen?

 • Santnok

  Tror jeg må lide av kronisk uflaks nå, jeg. Alle bloggene jeg følger er plutselig ikke aktive lenger. Hvor er du, Ole Johannes?? :)

 • maj

  venter og venter ——-du skriver så knakande godt …så jeg venter og venter på dine klare tanker om mangt og mye

 • http://twitter.com/helenripe Helen

  Hallo? Kor er du hen?

 • tanga trond

  I følge TV2 holder OJ vekta stabil.

 • Sigge_2

  Venter spent på fortsettelsen, Ole Johannes! Du er savnet!